# Answers of SBI PO New Pattern Based Questions Exercise 9

0
1

## English Solution

Table of Contents

Sentence 1

1.Answer – 5.E

2.Answer – 1.B

3.Answer – 3.C

4.Answer – 3.A

5.Answer – 2.D

Sentence 2

1.Answer – 4.F

2.Answer – 4.G

3.Answer – 2.A

4.Answer – 3.C

5.Answer – 3.D

## Quant Solutions

1.Answer – C. 25 kmph, 23 kmph
Explanation :
Sum of their speeds = Distance/time = 576/12 = 48 kmph
Respective Speed of Sofi and Priya = (25 + 23) = 48 kmph

2.Answer – B. 72 km
Explanation :
Distance travelled by them in first hour = 12 km
Distance travelled by them in second hour = 13 km and so on
In 9 hours both will cover exactly 144 km.
In 9 hours each will cover half the total distance.

3.Answer – B. 10 kmph
Explanation :
50*12/60 = 10/60 * (50+x)
600 = 500 + 10x
x = 10 kmph

4.Answer – C. 240 Km
Explanation :
Total Distance = x
(x/2*30) +(x/2*40) = 7
x = 240

5.Answer – D. 2
Explanation :
First person speed = 25 m/s * 18/5 = 90 kmph
Second person speed = 35 m/s * 18/5 = 126 kmph
First person covers 90 * 10 = 900km
900/450 = 2

6.Answer – C. 2 hours
Explanation :
Total time taken,
[50/(x-10)] + 50/(x +10)] = 12 hours.
By solving the equation, we get
x = 15
Time is taken by the truck at faster speed = 50/(15+10) = 2 hours.

7.Answer – D. 240 minutes
Explanation :
4/5 of speed = 5/4 of original time
5/4 of original time = original time + 60 minutes;
1/4 of original time = 60 minutes;
Thus, original time = 60*4 = 240 minutes = 4 hours

8.Answer – A. 80 kmph
Explanation :
60 * 20 = x *15
x = 80 kmph

9.Answer – A. 20 km/h
Explanation :
Giraffe Speed = x Kmph
4 = 4*x/(40-x)
x = 20 km/h.

10.Answer – C. 50 s
Explanation :
Time = Distance/Relative Speed = 500/10 = 50 s

## Reasoning Solutions

Puzzle 1

 Month Person Movies January Raj Family February Nirmal Thriller April Gopi Reality May Ajay Action July Sai Animated September Mano Comedy December Pranav History

1.Answer – 5.Reality

2.Answer – 4.Two

3.Answer – 4.History movies

4.Answer – 2.May

5.Answer – 1.Pranav

Puzzle 2

 Bowl Number color 6 White 2 Black 4 Pink 5 Red 3 Yellow 7 Blue 1 Grey

6.Answer – 3.Three

7.Answer – 5.White

8.Answer – 3.Pink – 4

9.Answer – 1.There are three bowl s between the bowl numbered 4 and 1

10.Answer – 5.Grey

 Governmentadda Suggests ixambee Courses RBI Grade B + NABARD Grade A Course Click Here FCI AGM Technical Course Click Here FCI AGM GA Course Click Here  