Computer Quiz for IBPS officers scale I and office assistants (multipurpose)

1. A processing unit that coordinates networks and data communication is known as:
a) Control unit
b) CPU
c) Communications Processor
d) Data Coordinator
e) None of the Above

2. Two or more computers connected to each other for sharing information form a:
a) network
b) router
c) server
d) tunnel
e) pipeline

3. If a computer provides database services to other, then it will be known as:
a) Web server
b) Application server
c) Database server
d) FTP server
e) None of these

4. Technology used to provide internet by transmitting data over wires of telephone network is __
a) Transmitter
b) Diodes
c) HHL
d) DSL
e) None of these

5. Documents, Movies, Images and Photographs etc are stored at a:
a) Application Sever
b) Web Sever
c) Print Server
d) File Server
e) None of these

6. RAM consists of which of the following?
a) Conductor
b) Semi Conductor
c) Vaccum Tubes
d) Transistor
e) None of these

7. Who is the father of Internet?
a) Charles Babbage
b) Vint Cerf
c) Denis Riche
d) Martin Cooper
e) None of these

8. ______is process of Verification?
a) Access
b) Login
c) Logout
d) Authentication
e) None of these

9. Identify the odd one from the following?
a) CD/DVD
b) Floopy Disks
c) SD Disk
d) BIOS
e) None of these

10. USB is which type of storage device?
a) Primay
b) Secondary
c) Tertiary
d) All the above
e) None of these

Answers: –
1) c;
2) a;
3) c;
4) d;
5) d;
6) b;
7) b;
8) d;
9) d;
10) c;

Leave a Reply