Computer Quiz for IBPS officers scale I and office assistants (multipurpose)

Q1. Which one is the first search engine in internet?
(a) Google
(b) Archie
(c) Altavista
(d) WAIS
(e) None of these

Q2. Number of bit used by the IPv6 address?
(a) 32 bit
(b) 64 bit
(c) 128 bit
(d) 256 bit
(e) None of these

Q3. Which one is the first web browser invented in 1990?
(a) Internet Explorer
(b) Mosaic
(c) Mozilla
(d) WorldWideWeb
(e) None of these

Q4. Which of the following programming language is used to craete programs like applets?
(a) COBOL
(b) C Language
(c) Java
(d) BASIC
(e) None of these

Q5. First computer virus is known as?
(a) Rabbit
(b) Creeper Virus
(c) Elk Cloner
(d) SCA Virus
(e) None of these

Q6. Which one programming language is exclusively used for artificial intelligence?
(a) C
(b) Java
(c) J2EE
(d) Prolog
(e) None of these

Q7. Firewall in computer is used for?
(a) Security
(b) Data Transmission
(c) Authentication
(d) Monitoring
(e) None of these

Q8. A dual layer Blue-ray Disc can store data up to…….
(a) 20GB
(b) 35 GB
(c) 12 GB
(d) 50 GB
(e) None of these

Q9. Which of the following is not an operating system?
(a) DOS
(b) Mac
(c) C
(d) Linux
(e) None of these

Q10. Which of the following is not a database management software?
(a) MySQL
(b) Oracle
(c) Sybase
(d) COBOL
(e) None of these

Answers..
1. B
2. C
3. D
4. C
5. B
6. D
7. A
8. D
9. C
10. D

Leave a Reply