Computer Quiz for IBPS officers scale I and office assistants (multipurpose)

1. ______ is an OOP principle.
a. Structured programming
b. Procedural programming
c. Inheritance
d. Linking
e. None

2. Unwanted repetitious messages, such as unsolicited bulk e-mail is known as ______.
a. Spam
b. Trash
c. Calibri
d. Courier
e. None

We Recommend Testbook APP
20+ Free Mocks For RRB NTPC & Group D ExamAttempt Free Mock Test
10+ Free Mocks for IBPS & SBI Clerk ExamAttempt Free Mock Test
10+ Free Mocks for SSC CGL 2020 ExamAttempt Free Mock Test
Attempt Scholarship Tests & Win prize worth 1Lakh+1 Lakh Free Scholarship

3. ______ translates and executes program at run time line by line
a. Compiler
b. Interpreter
c. Linker
d. Loader
e. None

4. The father of Modern Computer is _________.
a. Charles Babbage
b. Von-neumann
c. Danies Ritchel
d. Blaise Pascal
e. None

5. Information travels between components on the mother board through _________.
a. Flash memory
b. CMOS
c. Bays
d. Buses
e. Peripherals

6. How many options does a BINARY choice offer?
a. None
b. One
c. Two
d. it depends on the amount of memory on the computer
e. It depends on the speed of the computer’s processor

7. What is the full form of USB as used in computer related activities?
a. Universal Security Block
b. Ultra Serial Block
c. United Service Block
d. Universal Serial Bus
e. None of these

8. A program written in machine language is called?
a. Assembler
b. Object
c. Computer
d. Machine
e. None

9. The 16 bit Microprocessor means that it has?
a. 16 address lines
b. 16 Buses
c. 16 Data lines
d. 16 routes
e. None

10. The lowest form of Computer language is called __________.
a. BASIC
b. FORTRAN
c. Machine Language
d. COBOL
e. None

Answers:
1. c
2. a
3. b
4. b
5. d
6. c
7. d
8. a
9. c
10. c

Leave a Reply