Home / Computer Awareness / Computer Quiz for IBPS officers scale I and office assistants (multipurpose)

Computer Quiz for IBPS officers scale I and office assistants (multipurpose)

NABARD Grade A & B Online Course Get Course Now
150+ RRB NTPC Previous Solved Papers PDF  Free Download Now
RBI Grade B Complete Online Course Register Today
RRB JE Free Study Material PDF Books Free Download Now
RRB NTPC Free Study Material PDF Free Download Now
All Exam Free Study Group (Free Videos,Pdf,Mock etc) Join Right Now

 

Print Friendly, PDF & Email
1.Which is a unit of measurement used with computer systems?
a)Byte
b)Kilobyte
c)Megabyte
d)Gigabyte
e)All of the above
2.The main system board of a computer is called the………
a)Integrated circuit
b)Motherboard
c)Processor
d)Microchip
e)None of these
 
3.What are the instructions called that tell a system what, how, and when to do something?
a)Object-oriented technology approach
b)Object-oriented database
c)Program
d)Database management
e)None of these
 
4.What is the second generation of the Web called?
a)New web
b)Emerging space
c)Second life
d)Web 2.0
e)None of these
 
5.What type of web technology provides news that can automatically download right to your desktop?
a)Social network
b)RSS feed
c)Podcast
d)Wiki
e)None of these
 
6.What is a common medium used for thieves to steal others’ identities?
a)Telephone
b)Pick pocketing
c)Burglary
d)Email
e)none of these
 
 
7.What is it called when you are rerouted from your requested internet site to another, undesired site?
a)Phishing
b)Pharming
c)Redirecting
d)Hijacking
e)None of these
 
8.What type of monitoring file is commonly used on and accepted from Internet sites?
a)Phishes
b)Smartware
c)Cookies
d)Trojans
e)None of these
 
 
9.When one computer provides services to another computer, the environment is a(n) _____ infrastructure.
a)Client/server
b)dependent
c)reliant
d)independent
e)None of these
 
10.Who is the person who typically manages the software development project?
a)Software engineer
b)Project manager
c)IT manager
d)Technology director
e)All the above

Answers:

1)e
2)b
3)c
4)d
5)b
6)d
7)c
8)c
9)a
10)b
GovernmentAdda Recommends Ixambee Free Mock Tests
NABARD Grade A & B Free All India Mock Test Attempt Today
SBI PO Free All India Mock Test Attempt Now
RBI Grade B Free All India Mock Test Attempt Now
FCI Free Study Material PDF Books Free Download Now
SSC JE Free Study Material PDF Books Free Download Now
Download Quant Power Bank (1000+ Pages) Free Download Now
Reasoning & GI Booster -Power Bank Book (1200+ Pages) Free Download Now
Free Download English Power Bank Free PDF Free Download Now

About Burning Desire

Check Also

Computer Quiz for IBPS

NABARD Grade A & B Online Course Get Course Now 150+ RRB NTPC Previous Solved …

error: