freeapp

1. Which of the following is a part of the Central Processing Unit?
a. Printer
b. Key board
c. Mouse
d. Arithmetic & Logic unit
e. None

2. Which of the following printer cannot print graphics?
a. Ink-jet
b. Daisy Wheel
c. Laser
d. Dot-matrix
e. None

3. Memory which forgets everything when you switch off the power is known as_____________
a. Corrupted
b. Volatile
c. Non-Volatile
d. Non-Corrupted
e. None

4. The linking of computers with a communication system is called__________
a. Networking
b. Pairing
c. Interlocking
d. Assembling
e. Sharing

5. Which of the following refers to a small, single-site network?
a. LAN
b. DSL
c. RAM
d. USB
e. CPU

6. Microsoft Office is________
a. Shareware
b.Public domain software
c. Open-source software
d. A vertical market application
e. An application suite

7. Computer connected to a LAN (Local Area Network) can ______.
a. run faster
b. go on line
c. share information and /or share peripheral equipment
d. E-mail
e. None

8. A fault in a computer program which prevents it from working correctly is known as __________.
a. Boot
b. Bug
c. Biff
d. Strap
e. None

9. A self replicating program, similar to a virus which was taken from a 1970s science fiction novel by John Bruner entitled the Shockwave Rider is______
a. Bug
b. Vice
c. Lice
d. Worm
e. None

10. A _______ is a bi-stable electronic circuit that has two stable states.
a. Multivibrator
b. Flip-flop
c. Logic gates
d. laten
e. None

Answers:
1. d
2. b
3. b
4. a
5. a
6. e
7. c
8. b
9. d
10. b

freeapp

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here