Home / Computer Awareness / Computer Quiz for IBPS officers scale I and office assistants (multipurpose)

Computer Quiz for IBPS officers scale I and office assistants (multipurpose)

NABARD Grade A & B Online Course Get Course Now
150+ RRB NTPC Previous Solved Papers PDF  Free Download Now
RBI Grade B Complete Online Course Register Today
RRB JE Free Study Material PDF Books Free Download Now
RRB NTPC Free Study Material PDF Free Download Now
All Exam Free Study Group (Free Videos,Pdf,Mock etc) Join Right Now

 

Print Friendly, PDF & Email

1. ______ is an OOP principle.
a. Structured programming
b. Procedural programming
c. Inheritance
d. Linking
e. None

2. Unwanted repetitious messages, such as unsolicited bulk e-mail is known as ______.
a. Spam
b. Trash
c. Calibri
d. Courier
e. None

3. ______ translates and executes program at run time line by line
a. Compiler
b. Interpreter
c. Linker
d. Loader
e. None

4. The father of Modern Computer is _________.
a. Charles Babbage
b. Von-neumann
c. Danies Ritchel
d. Blaise Pascal
e. None

5. Information travels between components on the mother board through _________.
a. Flash memory
b. CMOS
c. Bays
d. Buses
e. Peripherals

6. How many options does a BINARY choice offer?
a. None
b. One
c. Two
d. it depends on the amount of memory on the computer
e. It depends on the speed of the computer’s processor

7. What is the full form of USB as used in computer related activities?
a. Universal Security Block
b. Ultra Serial Block
c. United Service Block
d. Universal Serial Bus
e. None of these

8. A program written in machine language is called?
a. Assembler
b. Object
c. Computer
d. Machine
e. None

9. The 16 bit Microprocessor means that it has?
a. 16 address lines
b. 16 Buses
c. 16 Data lines
d. 16 routes
e. None

10. The lowest form of Computer language is called __________.
a. BASIC
b. FORTRAN
c. Machine Language
d. COBOL
e. None

Answers:
1. c
2. a
3. b
4. b
5. d
6. c
7. d
8. a
9. c
10. c

GovernmentAdda Recommends Ixambee Free Mock Tests
NABARD Grade A & B Free All India Mock Test Attempt Today
SBI PO Free All India Mock Test Attempt Now
RBI Grade B Free All India Mock Test Attempt Now
FCI Free Study Material PDF Books Free Download Now
SSC JE Free Study Material PDF Books Free Download Now
Download Quant Power Bank (1000+ Pages) Free Download Now
Reasoning & GI Booster -Power Bank Book (1200+ Pages) Free Download Now
Free Download English Power Bank Free PDF Free Download Now

About Burning Desire

Check Also

Computer Quiz for IBPS

NABARD Grade A & B Online Course Get Course Now 150+ RRB NTPC Previous Solved …

error: