Home / Computer Awareness / Computer Quiz for IBPS officers scale I and office assistants (multipurpose)

Computer Quiz for IBPS officers scale I and office assistants (multipurpose)

NABARD Grade A & B Online Course Get Course Now
150+ RRB NTPC Previous Solved Papers PDF  Free Download Now
RBI Grade B Complete Online Course Register Today
RRB JE Free Study Material PDF Books Free Download Now
RRB NTPC Free Study Material PDF Free Download Now
All Exam Free Study Group (Free Videos,Pdf,Mock etc) Join Right Now

 

Print Friendly, PDF & Email

1. _______ are attempts by individuals to obtain confidential information from you by falsifying their identity.
a. Phishing trips
b. Computer viruses
c. Special function cards
d. Scanners
e. Keyboards

2. ______ makes it possible for shoppers to make purchases using their computers.
a. E-world
b. E-commerce
c. E-spend
d. E-business
e. None of these

3. A repair for a known software bug, usually available at no charge on the Internet, is called a(n) ________
a. version
b. patch
c. tutorial
d. FAQ
e. None of these

4. How many options does a binary choice offer?
a. One
b. Two
c. Three
d. It depends on the amount of memory in the computer
e. None of the above

5. RAM is _______ and _______.
a. volatile, temporary
b.non volatile, permanent
c. non volatile, temporary
d. volatile, permanent
e. None of the above

6. OCR stands for _____
a. Optical Character Recognition
b. Optical CPU Recognition
c. Optimal Character Rendering
d. Other Character Restoration
e. None of These

7. A tuple is a
a. column of a table
b. two-dimensional table
c. row of a table
d. key of a table
e. None of these

8. In Excel,_____ contains one or more worksheets.
a. template
b. workbook
c. active cell
d. label
e. None of these

9. A CD-RW disk
a. has a faster access than an internal disk
b. is a form of optical disk, so it can only be written once
c. holds less data than a floppy disk
d. can be erased and rewritten
e. None of these

10. Which of the following are advantages of CD-ROM as a storage media?
a. CD-ROM is an inexpensive way to store large amount of data and information.
b. CD-ROM disks retrieve data and information more quickly than magnetic disks do.
c. CD-ROMs make less errors than magnetic media.
d. All of these
e. None of these

 

Answers

1. (a)
2. (b)
3. (b)
4. (b)
5. (a)
6. (a)
7. (c)
8. (b)
9. (d)
10. (a)

GovernmentAdda Recommends Ixambee Free Mock Tests
NABARD Grade A & B Free All India Mock Test Attempt Today
SBI PO Free All India Mock Test Attempt Now
RBI Grade B Free All India Mock Test Attempt Now
FCI Free Study Material PDF Books Free Download Now
SSC JE Free Study Material PDF Books Free Download Now
Download Quant Power Bank (1000+ Pages) Free Download Now
Reasoning & GI Booster -Power Bank Book (1200+ Pages) Free Download Now
Free Download English Power Bank Free PDF Free Download Now

About Burning Desire

Check Also

Computer Quiz for IBPS

NABARD Grade A & B Online Course Get Course Now 150+ RRB NTPC Previous Solved …

error: