Current Affairs Quiz : 7th Sep 2018

1) 31st meeting of the Central Hindi Committee was held in which City?
A) Kanpur
B) Allahabad
C) New Delhi
D) Surat
Answer:C

2) Who has appointed as CEO of SBI Mutual Fund?
A) Ashwani Bhatia
B) Shri Ashwani Bhatia
C) Nicolas Simon
D) Binod Kumar Mishra
Answer:A

We Recommend Testbook APP
20+ Free Mocks For RRB NTPC & Group D ExamAttempt Free Mock Test
10+ Free Mocks for IBPS & SBI Clerk ExamAttempt Free Mock Test
10+ Free Mocks for SSC CGL 2020 ExamAttempt Free Mock Test
Attempt Scholarship Tests & Win prize worth 1Lakh+1 Lakh Free Scholarship

3) Which Social Network Company Director Taranjeet Singh quits the Company?
A) Facebook
B) Instagram
C) Google+
D) Twitter
Answer:D

4) India and which Country hold 2 + 2 dialogue?
A) China
B) US
C) Russia
D) None of the above
Answer:B

5) Which Bollywood actor to receive Meryl Streep Award for Excellence?
A) Aishwarya Rai Bachchan
B) Katrina Kaif
C) Deepika Padukone
D) Alia Bhatt
Answer:A

6) Who launched the book Experiential Learning – Gandhiji’s Nai Talim?
A) Rajnath Singh
B) Sushma Swaraj
C) Prakash Javadekar
D) Arun Jaitley
Answer:C

7) Which Bank enables card-less cash withdrawal at ATMs?
A) Andhra Bank
B) Airtel Payments Bank
C) SBI
D) None of the above
Answer:B

8) Who won bronze medal in the 10m air rifle mixed team junior event at ISSF World Championships?
A) Divyansh Singh Panwar & Tejaswini
B) Shreya Agarwal & Tejaswini
C) Tejaswini & Hriday Hazarika
D) Divyansh Singh Panwar & Shreya Agarwal
Answer:D

 

Leave a Reply