GA Questions asked in SSC CGL Tier-1 (8th August-Shift-2)

Q1.How many fundamental duties are in the Constitution of India?
Ans. Eleven (11)
 
Q2.Who said the following quote ” Back To Vedas”?
Ans. Dayanand Saraswati

Q3. What is part-IV of Indian Constitution? 
Ans. Directive Principles of State Policy
 
Q4. Bulb filament is made of ? 
Ans. Tungsten
 
Q5. Which book is written by Sania Mirza?
Ans. Ace Against Odds
 
Q6. Rover cup is related to which sport? 
Ans. Football
 
Q7.Raja Todar Mal is related to which empire?
Ans. Finance Minister of the Mughal empire
 
Q8.Who invented dynamite? 
Ans. Alfred Nobel
 
Q9.A question related to National Development Council.
Q10. Trees that lose all their leaves once a year are called?
 Ans- Deciduous
 
Q11.  What transports water from the roots to leaves in plants? 
Ans- Xylem transports water and solutes from the roots to the leaves.
 
Q12.Anaemia is the loss of ? 
Ans. Blood (Iron Deficiency)
Q13. Which of the following is not a vector quantity? 
Ans- Speed
 
Q14. Question related to primary,  secondary and tertiary sector?
Ans.

 

Q15. What is gain of electron called?
Ans. Reduction

We Recommend Testbook APP
100+ Free Mocks For RRB NTPC & Group D Exam Attempt Free Mock Test
100+ Free Mocks for IBPS & SBI Clerk Exam Attempt Free Mock Test
100+ Free Mocks for SSC CGL 2021 Exam Attempt Free Mock Test
100+ Free Mocks for Defence Police SI 2021 Exam Attempt Free Mock Test
100+ Free Mocks for UPSSSC 2021 Exam Attempt Free Mock Test


Q16. Disease caused by female anopheles?
Ans. Malaria

 
Q17.Dandiya is a folk dance of which state?
 
Q18. From which part of the plant saffron is obtained?
 
Q19. Freezing point of water in fahrenheit is?
 
Q20. Directive principle of state policy comes in which schedule?
Governmentadda Suggests ixambee Courses 
RBI Grade B + NABARD Grade A Course Click Here
FCI AGM Technical Course Click Here
FCI AGM GA Course Click Here

Leave a Reply