# Profit & Loss Quiz For Upcoming Exams Answers

Solution :-

 We Recommend Anujjindal.in RBI, SEBI & NABARD Free Courses Free Combo Course Click Here RBI, SEBI & NABARD Free Mocks Attempt Free Mock Test RBI, SEBI & NABARD Complete Courses Get 100% Selection Course RBI, SEBI & NABARD Current Affairs Download Free Current Affairs Capsule  Q11. Option A

Let the original price of the jewel be Rs.P and let the profit earned by the third seller

be x%

Then, (100 + x)% of 125% of 120% of P = 165% of P

((100+x))/100  ×125/100×120/100×P= ×[165/100  ×P]

(100+x)=[(165 ×100×100)/(125×120)]=110

x = 10%

Q12. Option D

Let C.P be Rs x. then

(105% of x) – (80% of x) = 100

i.e 25% of x  =100

So, x/4 = 100

Therefore, CP = 400

Q13. Option B

10% of x = 15% of y,

Where x + y = 30000

x/y = 3k/2k

Hence  the difference = k = 6000

Q14. Option C

Profit = Rs.(2602.58 – 2090.42) = Rs.512.16

Profit % = [512.16/2090.42×100]%=[512160/209042×10]%=24.5%=25%

Q15. Option B

CP/SP = 2/3

So, profile% = ½ x 100 = 50%

Q16. Option C

Let the MP of 1 kg tea be Rs.1, then CP of 20 kg with discount = 20 × 0.9 = Rs.18

Also 1 kg tea is free. So the retailer gets tea worth Rs.21 by paying Rs.18 only.

Profit % = goods left/goods sold x 100

= (21-18)/18 x 100 = 16.66%

Q17. Option A

C.P of A = 1818/0.9 = 2020

C.P of B  = 1818/1.01 = 1800

C.P of A/C.P of B = 2020/1800 = 101/90

Q18. Option B

6.66 % of MP = 25

MP = 375

SP = MP – 25 = 350

Q19. Option C

Profit % = 25/100 = (120+k)/880 gives k =100

Therefore, net profit% = 100/1000 x 100 = 10%

Q20 Option A

Charge of 1 call in February = 350/150 = 7/3

Charge of 1 call in March  = (350 + 50 x 1.4)/250 = 420/250 = 42/25

%cheapness of a call in March = (7/3 – 42/25) / 7/3 x 100 = 28%.

 Governmentadda Suggests ixambee Courses RBI Grade B + NABARD Grade A Course Click Here FCI AGM Technical Course Click Here FCI AGM GA Course Click Here  