Quantitative Aptitude Quiz- Simplification/Approximation (Answers)

  1. Option A
  2. Option D
    Solution:
    1 1/4 + 2 4/5 + 3 5/8 + 2 3/10
    [1 1/4 + 3 5/8] + [2 4/5 + 2 3/10]
    [1 + 3 + 1/4 + 5/8] + [2 + 2 + 4/5 + 3/10]
    [4 + 11/10] + [4 + 7/8]
    [4+ 4 + 11/10 + 7/8]
    [8 + 79/40] = 9 39/40
  3. Option E
    Solution:
    1008 ÷ 16 × 3/7 + 19 × 204 – 13 × 15
    1008/16 × 3/7 + 3876 – 185
    27 + 3876 – 185
  4. Option B
    Solution: 
    (0.6)5/4 ÷ (0.36)3/8 = (0.6)5/4 ÷ (0.6)2 * 3/8 = (0.6)5/4 ÷ (0.6)3/4 = (0.6)5/4 – 3/4 = (0.6)1/2
    Similarly, (0.3)13/12 ÷ (0.09)7/24 = (0.3)1/2
    So (0.6)1/2 × (0.3)1/2 = (0.18)1/2
    So (0.18)1/2 = (0.18)1-x gives 1/2 = 1 – x, So x = ½
  5. Option C
  6. Option  A
    Solution:
    85,921 – 32,937 = ? + 5720
    = 52,984 – 5720 = 47,264
  7. Option B
    Solution:
    84 = ? – 3504
    =>?= 3,744.84
  8. Option  B
    Solution:
    √? = 52 – 20 = 32
    ? = 1024
  9. Option  E
    Solution:
    (3)^24 * (3)^(-19) = (3)^?
    = 24 – 19 = 5
  10. Option C
    Solution:
    (5/8)*5664 + (2/11)*6457
    = 5 * 708 + 2 * 587
    = 3540 + 1174 = 4714
Governmentadda Suggests ixambee Courses 
RBI Grade B + NABARD Grade A Course Click Here
FCI AGM Technical Course Click Here
FCI AGM GA Course Click Here


Leave a Reply