(Solution – 1-5)
Countries — ODI — T20
Pakistan — 294 — 190
Australia — 490 — 230
England — 308 — 180
Sri Lanka — 252 — 250
S. Africa — 350 — 330
New Zealand — 336 — 200
Zimbabwe — 378 — 260
WI 392 360
1. Option 1;
We Recommend Testbook APP | |
100+ Free Mocks For RRB NTPC & Group D Exam | Attempt Free Mock Test |
100+ Free Mocks for IBPS & SBI Clerk Exam | Attempt Free Mock Test |
100+ Free Mocks for SSC CGL 2021 Exam | Attempt Free Mock Test |
100+ Free Mocks for Defence Police SI 2021 Exam | Attempt Free Mock Test |
100+ Free Mocks for UPSSSC 2021 Exam | Attempt Free Mock Test |
2.Option 5;
3. Option 3;
The difference between the runs scored in ODI and T20 against:
Pakistan = 140 Australia = 260
England = 128 Sri Lanka = 2
S. Africa = 20 New Zealand = 136
Zimbabwe = 118 WI = 32
Hence, second lowest is of South Africa.
4. Option 4;
5. Option 4;
6. Option A
Required percentage = 100/270 × 100 = 37.03%
7. Option A
Speed of Train A = 1280 / 10:20 am – 5:00 pm
= 1280 / 17 hours 20 minutes
= 1280 x 3 / 52 = 73.84 kmph
Speed of train B = 1280 / 12:00 noon . 6:00 pm
= 1280/18 hours = 71.11 kmph
So, difference between the speed of train A and train B =
73.84 . 71.11 = 2.73 kmph
8. Option B
Total passengers in train A = 400 + 100 + 90 + 300 + 150 = 1040
Total passengers in train B = 300 + 150 + 270 + 50 + 100 = 870
So, required ratio = 1040 : 870 = 104 : 87
9. Option E
Total income of train A = (400 × 50) + (500 × 70) + (590 × 280) + (890 × 100) + (1040 × 120) = Rs.434000
Total income of train B = (300 × 120) + (450 × 100) + (620 × 280) + (670 × 70) + (770 × 50) = Rs.340000
So, required % = 434000 x 100 / 340000 = 127.64% of the total income of train B.
10. Option C
If the average speed of train A increases by 10% then its new speed = 73.84 × 110/100 = 81.22 kmph
Time taken by train A during the journey = 1280/81.22 = 15.75 hours = 15 hours 45 minutes
The time when the train will reach its destination = 5 pm + 15 hours 45 minutes = 8:45 am
11. Option C
A is a triangle
So, area of A = 1/2 × 16 × 12 = 96 sqm
So, cost of flooring of A = 96 × 50 = Rs.4800
12. Option A
Perimeter of B = 2 (10 + 20) = 60 m
So, cost of fencing of B = 60 × 15 = 900
Perimeter of C = 4 × 15 = 60 m
So, cost of fencing of C = 60 × 18 = Rs.1080
So, required difference = 1080 . 900 = Rs.180
13. Option D
Area of D = Base × Height
= 20 × 12 = 240 mtr sq
So, cost of flooring of D= 240 × 60 = Rs.14400
Perimeter of D = 2 (20 + 12) = 64 m
So, cost of fencing of D = 64 × 25 = Rs.1600
So, required ratio = 14400 : 1600 = 9 : 1
14. Option D
Perimeter of E = 2pr = 2 × 22/7 × 10 = 440/7 m
Cost of fencing of E = 440/7 × 22 = Rs.1382.85
Area of C = 15 * 15= 225 mtr square
So, cost of flooring of C = 225 × 40 = Rs.9000
So, required % = 1382.85 x 100 / 9000 = 15.36% of flooring cost of C.
15. Option B
Fencing cost of C = Rs.1080
Fencing cost of D = Rs.1600
Required % = 1080/1600 × 100 = 67.5%
Governmentadda Suggests | ixambee Courses |
RBI Grade B + NABARD Grade A Course | Click Here |
FCI AGM Technical Course | Click Here |
FCI AGM GA Course | Click Here |