SSC CGL 2018 : Idioms and phrases quiz

1. If you rub him the wrong way he is bound to react
(a) encourage him
(b) flatter him
(c) abuse him
(d) annoy him

2. As the bomb exploded people ran helter skelter
(a) in great fear
(b) in disorderly haste
(c) in haste
(d) in great sorrow

3. He was progressing by leaps and bounds because of his hard work
(a) rapidly
(b) slowly
(c) peacefully
(d) strongly

4. Our founder had done a herculean task by constructing this great educational institution
(a) a work of no worth
(b) an effortless job
(c) a work requiring very great effort
(d) a work requiring very great intelligence

5. My close friend got the sack from his first Job recently
(a) resigned
(b) get rid of
(c) was demoted form
(d) was dismissed from

6. I can no longer put up with her insolence.
(a) endure
(b) evade
(c) suppress
(d) assume

7. My neighbourhad to pay through his nose for a brand new car
(a) pay huge loans
(b) pay a reasonable price
(c) pay an extremely high price
(d) make a quick buck

8. Very ambitious people do not like to rest on their laurels
(a) to be unhappy
(b) to be motivated
(c) to be impatient
(d) to be complacent

9. If he phones again I am going to give him a piece of my mind
(a) to be nice to him
(b) to take revenge on him
(c) to reprimand him
(d) to support him

10.The party high command wanted to stave off an open battle
(a) postpone
(b) wait and see
(c) allow it to take its own course
(d) prevent

Answer :-
1. (d)
2. (b)
3. (a)
4. (c)
5. (d)
6. (a)
7. (c)
8. (d)
9. (c)
10. (d)

Leave a Reply