freeapp

1. One who deserts his religion:

(a) deserter

(b) turn-coat

(c) fanatic

(d) apostate

2. Opposed to great or sudden change:

(a) static

(b) revolutionary

(c) conservative

(d) evolutionary

3. Relationship by blood or birth:

(a) parentage

(b) affiliation

(c) consanguinity

(d) nepotism

4. One who writes with both his hand:

(a) ambiskilled

(b) amphibious

(c) ambigous

(d) ambidextrous

5. One who writes dectionaries:

(a) composer

(b) interpreter

(c) lexicographer

(d) philologist

6. A small flowing waterfall:

(a) trickle

(b) cascade

(c) ascend

(d) break flow

7. Study of statistics of population and births, deaths, diseases :

(a) demography

(b) census

(c) (official) counting

(d) headcount

8. Someone who studies the skin and diseases related to skin:

(a) orthopaedist

(b) cardiologist

(c) endocrinologist

(d) dermatologist

9. Someone who hates mankind:

(a) questioner

(b) skeptic

(c) misogynist

(d) misanthrope

10.Words inscrible on a tomb:

(a) epilogue

(b) cenotaph

(c) epitaph

(d) epithet

 

ANSWER:-
1. (d)

2. (c)

3. (c)

4. (d)

5. (c)

6. (b)

7. (a)

8. (d)

9. (d)

10. (c)

freeapp

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here