freeapp

1. To take back, withdraw or renounce

(a) Repent

(b) Retrace

(c) Refuse

(d) Recant

2. A pen for small animals

(a) Hutch

(b) Lair

(c) Den

(d) Cage

3. A woman having more than one husband at the time

(a) Polyandry

(b) Polygamy

(b) Polyphony

(d) Polygyny

4. Feeding on food made both of plants and flesh

(a) Carnivorous

(b) Omnipotent

(c) Omnivorous

(d) Optimist

5. One who destroys images or attacks popular beliefs

(a) Imagist

(b) Misanthropist

(c) Iconoclast

(d) Massochist

6. Violation of something holy and sacred

(a) Pollution

(b) Pilferage

(c) Sacrilege

(d) Pittance

7. A place where nuns live and work

(a) Church

(a) Pilferage

(c) Sacrilege

(d) Abode

8. One who collects coins 

(a) Archaeologist

(b) Numismatist

(c) Philatelist

(d) Connoisseur

9. A system of government in which only one political party is allowed to function

(a) Oligarchy

(b) Dictatorship

(c) Totalitarianism

(d) Theocracy

10.Customs and habits of a particular group

(a) Mores

(b) Council

(c) Bar

(d) Jury

 

ANSWER:-

1. (d)

2. (a)

3. (a)

4. (c)

5. (c)

6. (c)

7. (a)

8. (b)

9. (c)

10. (a)

freeapp

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here