freeapp

In order to aid your exam preparation, we are presenting a ‘Static Awareness Quiz’ that you can score well in this section.



1) In which of the following state Valmiki Wild life sanctuary is located?
a) Orissa
b) Assam
c) Bihar
d) Arunachal Pradesh
e) Karnataka

2) Where is Nal Sarovar Bird Sanctuary located?
a) Gujarat
b) Orissa
c) Goa
d) Assam
e) Bihar

3) What is the name of airport located in Ahmadabad, Gujarat?
a) Lokpriya Gopinath Bordoloi International airport
b) Lok Nayak Jayaprakash Airport
c) Indira Gandhi International Airport
d) Sardar Vallabhbhai Patel International Airport
e) Birsa Munda Airport

4) Ashwini Ponnappa related to which sport?
a) Badminton
b) Wrestling
c) Cricket
d) Tennis
e) None of these

5) When National Army day observed?
a) January 12
b) January 13
c) January 14
d) January 15
e) None of these

6) In which of the following state Rangit Dam is located?
a) Sikkim
b) Bihar
c) Orissa
d) Assam
e) Punjab

7) In which of the following city Rajiv Gandhi Cricket Stadium is located?
a) Kanpur
b) Mumbai
c) Pune
d) Ranchi
e) None of these

8) Where is the headquarters of IFAB?
a) Lausanne
b) Zurich
c) Geneva
d) Bern
e) None of these

9) Where headquarters of syndicate bank located?
a) Bangalore
b) Mangalore
c) Hyderabad
d) Mysore
e) Manipal

10) What is the capital of South Sudan?
a) Khartoum
b) Juba
c) Basseterre
d) Freetown
e) None of these

 

ANSWER
1. C 6. A
2. A 7. E
3. D 8. B
4. A 9. E
5. D 10. B

 

freeapp

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here