freeapp

1. According to the information available it has been the experience of banks in the country in recent years under retail lending that the following loans had the least level of impairment (defaults)
a) Home loan portfolio
b) consumer loan portfolio
c) vehicle loan portfolio
d) personal loan portfolio
e) none of the above

2. When it comes to the term called as “OTCEI”, what do you mean by “E”?
a) Exchange
b) Environment
c) Environment
d) Entitlement
e) Enlistment

3. ________________ refers to a market where securities are traded after being initially offered to the public in the primary market and/or listed on the stock exchange.
a) Security market
b) secondary market
c) stock market
d) Bond market
e) debenture market

4. What do you mean by “C” in the term called as FMCG?
a) Customer
b) consumer
c) creditor
d) country
e) none of the above

5. Which among the following are participants in call/notice money market?
a) Banks
b) primary dealers
c) development finance institutions
d) insurance companies
e) all the above

6. ______ maintain a register of share and debenture holders and process share and debenture allocation, when issues are subscribed.
a) Mutual funds
b) depositories
c) registrars
d) brokers
e) stock exchanges

7. Non banking finance companies are licensed and supervised by the__________________and it prescribes that no NBFC can operate without a valid license from the central banking authority
a) State governments
b) finance ministry
c) central banking authority
d) RBI
e) both (c) and (d) as above

8. The Reserve Bank of India was constituted under the Reserve Bank of India act, _______and started functioning with effect from 1st April_____________
a) 1934 – 1935
b) 1935-1934
c) 1944-1945
d) 1936-1937
e) none of the above

9. The overall money supply in the economy is controlled by the central bank through:
a) Money supply
b) volume of bank credit
c) cost of bank credit
d) all the above
e) none of the above

10. Reserve Bank of India is the central banking authority in our country and according to you which is the central banking authority in United Kingdom?
a) Bank of London
b) Bank of England
c) Federal Reserve Bank
d) Bank of UK
e) none of the above

Answer:

1. A
2. A
3. B
4. B
5. E
6. C
7. C
8. A
9. D
10. B

freeapp

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here